Gouden Strop Thrillertour in volle gang!

bieb

De Gouden Strop Thrillertour is in volle gang! Op 24 september opende de eerste bibliotheek haar deuren voor de gekozen thrillerauteurs en hun bibliotheekleden. Inmiddels zijn er 4 bibliotheken bezocht: Nijmegen, Vlissingen, Venlo en Dalfsen. En de tour gaat de komende week verder door heel Nederland. Ben jij er bij? Neem een kijkje naar het programma.

Gouden Strop Thrillertour dook op in Dalfsen
Op woensdagavond 26 september kwamen 50 belangstellen naar de Trefkoele+ om daar te luisteren naar de verhalen van 2 bekende Thrillerauteurs: Mathijs Deen en Loes den Hollander. Mathijs Deen heeft dit jaar de Gouden Strop – prijs voor het spannendste boek- gewonnen met zijn waddenthriller De Duiker. Loes den Hollander heeft inmiddels 30 boeken geschreven en haar boeken worden veel gelezen en uitgeleend via de Bibliotheek.

Beide schrijvers werden geïnterviewd door Erna Ekkelkamp en vertelden van alles over hun boeken maar ook over hun schrijfproces. Opvallend was dat zij bij de start van een nieuw boek geen vooropgezet plan hebben. ‘Het verhaal komt naar mij toe’, aldus Loes den Hollander. Mathijs Deen is nu met het schrijven van deel 4 bezig maar weet nog steeds niet wie de dader is. Hun personages groeien gedurende het schrijven maar er is ook altijd een beperking in hoe ver je kunt gaan. ‘Een personage is ook maar een mens, je kunt niet alles met ze doen’, aldus Mathijs Deen.

De aanwezigen kregen ook boekentips van de schrijvers. Loes den Hollander leest graag boeken van collega’s Ilse Ruijters, Lineke Dijkzeul en Simone van der Vlugt. En Mathijs Deen raadt de boeken van Hilary Mantel (historische fictie) en Albert Alberts (korte verhalen) aan.

Over de Gouden Strop Thrillertour
De Gouden Strop Thrillertour is een initiatief van NBD Biblion en de Stichting Gouden Strop, bedoeld om Nederlandse thrillerauteurs een podium te bieden en lezers kennis met hen te laten maken. De thrillertour bestaat uit tien avonden of middagen door het hele land waarbij bibliotheken de beste Nederlandse thrillerauteurs aan het publiek voorstellen. Tijdens deze middag of avond mag de bibliotheek twee thrillerauteurs uitnodigen, waaronder de winnaar van de NBD Biblion Gouden Strop 2024!